Tria el model iPhone que vulguis comprar: 

Iphone 14 

comprar iphone 14

Iphone 13 

comprar iphone 13

Iphone 12 

compar iphone 12

Iphone 11 

compar iphone 11

Iphone XR 

compar iphone xr

Iphone SE 

compar iphone se


Per què l'iPhone és el telèfon intel·ligent més desitjat? 

Tal com van ser el rellotge, l'agenda, la ploma, la corbata o el barret de copa (valgui la diferència); l'smartphone, telèfon intel·ligent o simplement el mòbil d'avui s'ha convertit en el dispositiu rei de les societats modernes. Però quin ha estat el fet o motiu que ha convertit l'iPhone en el telèfon intel·ligent més desitjat?

Encara que al principi simplement eren telèfons mòbils sense gaires més prestacions, no va fer falta molt de temps perquè aquests petits i nous dispositius comencessin a ocupar un lloc predominant en les vides de les persones. Ràpidament es va fer extensiu el seu ús a tota població en general, arrasant amb el protagonisme de tots els altres recursos utilitzats fins ara com agendes, bloc de notes, càmera de fotos, càmera de vídeo, dispositiu de música, emmagatzematge, Internet, GPS, targeta de crèdit, ufff mare meva! … I tot això en un “petit” dispositiu que ens cap a la butxaca.

Avui dia hi ha una gran varietat de models de telèfons intel·ligents amb un potencial inimaginable si ho comparem amb els models de fa uns anys, capaços de complir amb la majoria de les necessitats de la gent… o no.

A continuació, mirarem de donar les claus que explicarien per què l'iPhone és el telèfon intel·ligent preferit de la majoria des d'un punt de vista socioeconòmic i cultural.


1.- L'esforç de la companyia en marcar la diferència, pensar per i per a l'usuari

persona fent us d'un iphone 14 blanc

Tot va començar amb Apple i el seu creador, Steve Jobs. Aquest empresari, visionari i perquè no dir-ho, gran comunicador, es va posar al capdavant de la indústria dels computadors de taula i va sorprendre el món sencer amb el llançament de Macintosh, un ordinador que oferia una renovada interfície, facilitant enormement la vida als seus usuaris.

La patent de la interfície no era exclusiva i va ser “replicada” per Windows, empresa que va ser capaç d'oferir allò que realment necessitava el públic d'aquells temps: un ordinador a l'abast de la població. Aleshores, fora de l'àmbit professional no es requeria més, i l'ús dels Macintosh va quedar associat al món del disseny i al de la creació artística. Durant molt de temps, aquests professionals van parlar de les capacitats i meravelles que “només” aquest ordinador podia oferir.

Encara que en un primer moment aquests arguments no van ser suficients per disparar la comercialització de Macintosh, el cert és que aquest missatge va començar a calar fortament a la societat, generant una reputació i un posicionament de marca a la ment de molts consumidors. Aquesta reputació, basada en el prestigi i l'exclusivitat que suposa tenir un producte d'Apple, romandrà fins als nostres dies i explicaria, en part, un dels factors de l'èxit actual de l'iPhone.


2.- Inversió en màrqueting i publicitat: L'Objecte de desig…

Per descomptat, el gran visionari Steve Jobs no va escatimar recursos en màrqueting i publicitat. La seva primera campanya va ser un èxit irrefutable tant a nivell de marca com a l'àmbit de la mateixa indústria publicitària. El seu anunci, d'1 minut de durada!, continua sent avui dia un referent de la publicitat i comunicació.

Per això, va contractar els serveis d'un reconegut director de cinema (Ridley Scott), marcant la diferència i essència de la seva marca en els seus productes i apropant-se a l'espectador en allò que més li pot arribar a influenciar: un sentiment profund i senzill de desig de Llibertat (juntament amb altres sentiments influents com la bellesa, el poder, la rebel·lia i el protagonisme).

A partir d'aquí tan sols va ser qüestió de temps…

models iphone

Els mòbils van començar a evolucionar fins a convertir-se en smartphones: ordinadors de butxaca amb càmera de vídeo i una infinitat de possibilitats. Tot i els primers intents de Nokia i Blackberry, va ser el llançament del primer iPhone i la seva pantalla multitàctil, una joia a l'abast de pocs, qui va tombar aquest concepte el 2007 i va establir les bases dels smartphones actuals.


3.- Qualitat iPhone: Sistema Operatiu, càmera foto/vídeo, apps i funcionament

És cert que es podria dir que la qualitat d'alguns dels models més avançats d'altres marques actuals és semblant o superior a la de l'iPhone… però la reputació que s'ha guanyat iPhone durant tots aquests anys li atorga un avantatge competitiu gairebé inassolible.

A més, la diferència de preus entre un iPhone i altres models és insignificant, de manera que l’elecció és evident.

Però és que fins i tot tenint això en compte, continuen existint característiques pròpies del seu sistema operatiu que el fan únic i desitjat quan les descobreixes. Diferències que tenen més a veure amb el programari que amb el maquinari: velocitat de navegació interna, comoditat, ús d'aplicacions, reproducció tàctil en slowmotion dels vídeos captats…


4.- El Context Sociocultural del s.XXI

Per que tothom vol comprar un iphone

Per acabar, cal posar en context el moment sociocultural que viu la societat actual, tant joves com adults, entenent l'àmbit professional i personal.

Un telèfon intel·ligent és tan multifuncional que gairebé serveix per a tot i en molts casos acapara gran part de la teva activitat diària. Quant estaries disposat a pagar per alguna cosa que utilitzes cada dia de manera permanent?

Quina influència tenen les fotos, els vídeos, els records a la teva vida diària, personal i professional?

Vivim a l'era d'Internet, però també el de les Xarxes Socials. Les relacions humanes parlen en llenguatge multimèdia: Facebook, Instagram, Tik-tok, Linkedin, pàgines webs, publicitat, marca personal… Tota gira entorn de la imatge, la creativitat, la bellesa, els recursos que puguis arribar a fer servir i la facilitat amb la qual puguis treballar amb ells. I en això, des de Macintosh, Apple és el rei i ho saps !

Per això tothom vol un iPhone, perquè la seva vida, les seves relacions, el seu present i el seu futur depèn de com et vegin els altres, de com et puguis projectar i si tens un iPhone sembla que tens part del camí guanyat.

Hi ha un darrer motiu derivat de tota aquesta fama i context que té a veure amb el fet que els mòbils, igual que una bossa de mà, unes ulleres, un rellotge, unes arracades o el barret de copa, s'acaben convertint en un complement a l’hora de vestir. Una peça més que realça la bellesa (exterior) i estatus de cadascun. Avui dia, el prestigi (vulgues o no) que et dona un iPhone no el tens amb cap altra marca. Així que, per bé o per mal, vivim en una societat on la imatge que projectes ho és tot.


5.- Comparativa preus (les diferències ja no són tan grans)

Ja n'hem parlat anteriorment. Pots comprar un bon iPhone darrer model, iPhone X, 12 o 13, per poc més de 400 € amb una qualitat, funcions i durabilitat que poques altres marques et donaran. Fins i tot si estàs disposat a pagar més de 1000 € en la compra d'un smartphone, no valoraràs abans comprar un iPhone?

I tu? Per què vols comprar-te un iPhone?

comparativa preus iPhone